Priprema uskršnjih poslastica aktivnost je u kojoj mogu učestvovati i djeca i stariji. Korneti se mogu puniti keksićima, mafinima ili kolačićima po želji, a glazura od vanile može samo da poboljša ukus.
Prvi korak pripreme zeke u kornetu su uši. Napravite ih od maršmeloua (kolačića od sljeza). Kolačiće presjecite po dijagonali, premažite s malo vode i posipite šećerom u boji. Šećer možete obojiti sami jestivim bojama ili kupiti gotov proizvod u poslastičarnici.
Glazura od vanile
Sastojci: 1 šoljica istopljenog maslaca, 3 i po šoljice šećera u prahu, 1 kašičica mlijeka, 1 kašičica ekstrakta vanile, prstohvat soli
Priprema: Izmiksajte maslac, šećer i so, te dodajte mlijeko i ekstrakt vanile. Promiješajte pet minuta, to jest sve dok glazura ne postane kremasta.
U kornet stavite prvo sloj glazure pa kolačić, pa ponovite postupak. Na kraju nanesite glazuru i stavite crne jestive mrvice kao oči. Za nos vam treba jedna okrugla mrvica u ružičastoj boji.