Koliko je šećera previše: Znakovi da unosite previše šećera
Ako ste stalno gladni, imate akne ili promjene raspoloženja, možda je vrijeme da smanjite unos šećera. Evo koji su znakovi da unosite previše šećer...
Kolačići koje svi vole a jednostavni za napraviti. Donosimo bezglutensku varijantu recepta za ove preukusne kolačiće.
U posudi dobro pomiješajte suhe sastojke. Dodajte 2 kašike mlijeka. Biljni maslac dodajte u smjesu tako da ga narežete na tanke listiće.
Rukama dalje mrvite i spajajte smjesu tako da trljate među dlanovima komadiće maslaca kroz suhe sastojke da se oni usitne i onda krenite spajati sve u kompaktnu masu. Kada formirate tijesto pokrijte ga prozirnom folijom i ostavite u frižideru bar 1h vremena.
Nakon hlađenja, tijesto izvaljajte između dva lista papira za pečenje na debljinu od par milimetara. Koristite okrugli kalup za modeliranje svih keksića. Potom, koristite mali kalup u obliku srca kojim ćete oblikovati sredinu jedne polovice keksića koja ide na gornji dio sendviča.
Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 10 – 15 minuta dok ne porumene.
Kad su pečeni i ohlađeni, napravite sendviče od kolačića. Donju okruglu polovicu namažite omiljenim džemom po sredini tako da izađe malo kroz otvor u obliku srca kada spojite obje polovice.
Više o Berini i njenom radu možete pogledati
na Instagramu @bekihealthybowl
ljepotaizdravlje.ba