
Loš san može dovesti do povećanja težine, pokazuje istraživanje
Loš san... uh. To okretanje i prevrtanje. Odmicanje pokrivača – a zatim ponovno povlačenje kad vam noge postanu ledene. Kada vaš...
Avokado sadrži širok spektar nutrijenata i može imati različite zdravstvene prednosti. To uključuje poboljšanje probave, smanjenje rizika od depresije, sprečavanje gubitka koštane mase, poboljšanje zdravlja srca, zaštitu od raka i još mnogo toga.
Avokado je izvor vitamina C, E, K i B6, kao i riboflavina, niacina, folata, pantotenske kiseline, magnezijuma i kalijuma. Također obezbjeđuje beta karoten i omega-3 masne kiseline.
Bezbroj je načina kako uživati u avokadu, a evo i jednog recepta kako ga pripremiti sa kinoom i povrćem.
Priprema avokada:
Isjecite avokado na pola, izvadite meso i ostavite ga sa strane jer će biti potrebno za punjenje polovica.
Priprema kinoe:
1/2 šolje kinoe oprati pod mlazom vode da ne bude gorka. Prebaciti u šerpicu i dodati 1 šolju vode, te prstohvat morske soli. Kada prokuha, smanjiti na laganu vatru i kuhati 15 minuta. Nakon toga sklonite s vatre, poklopite i ostavite sa strane još 10ak minuta. Potom, prebacite u zdjelicu i promiješajte viljuškom.
Povrće isjeći na sitno:
Zasladite se goji kuglicama prema receptu food blogerice Berine Kapa
Priprema:
Dok kuhate kinou, povrće propržite u tavi na maslinovom ulju 10ak minuta (dodati so i bijeli luk u prahu po želji). Kada su kinoa i povrće spremni, sastavite sve skupa i promiješajte. Dodajte i meso avokada koje ste prethodno pripremili. Potom smjesu ubacite u polovice avokada i uživajte.
ljepotaizdravlje.ba