Koliko je šećera previše: Znakovi da unosite previše šećera
Ako ste stalno gladni, imate akne ili promjene raspoloženja, možda je vrijeme da smanjite unos šećera. Evo koji su znakovi da unosite previše šećer...
Ova varijanta je jednako ukusna kao i klasična pizza, ali se priprema mnogo brže, a ključ je u tijestu koje će vas oduševiti već pri prvom zalogaju.
Tijesto:
Nadjev:
U dublju posudu stavite pirovo brašno, proteinski skyr jogurt, prašak za pecivo i sol. Zamijesite glatko tijesto. Tekstura treba biti mekana, ali ne i ljepljiva. Nakon nekoliko minuta dobit ćete predivno tijesto koje je lako razvaljati.
Tijesto podijelite na dva jednaka dijela. Svaki dio tanko razvaljajte i stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite tijesto po želji.
Pizze pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.
Savjeti:
Umjesto pirova brašna možete koristiti integralno brašno, a umjesto skyra grčki jogurt. Postupak je isti. Također, na ovo tijesto možete dodati bilo šta – povrće, domaću kobasicu, a možete napraviti i bijelu varijantu s podlogom od sirnog namaza i s kockicama piletine.
Pirovo tijesto možete koristiti za izradu tortilja, zdravih peciva, kiflica…
iStock/Getty Images Plus