
Svakodnevne navike koje uništavaju vaša stopala
Podolozi otkrivaju koje su to navike koje uništavaju vaša stopala, a kojih vjerovatno niste ni svjesni. Vaša stopala svakodnevno podnose ogroman p...
Ako želite uživati u tjestenini na zdrav način, probajte fusille od crvene leće koji će vas oduševiti. Crvena leća je mahunarka koja dolazi iz Indije. Crvena leća ne sadrži gotovo nikakve masti, ali je odličan izvor vlakana i proteina. Sadrži i brojne vitamine i minerale kao što su A, B6 i B9, C, te željezo i cink. Razlog više da probate ovu tjesteninu.
100g fusilla od crvene leće kuhati u 1l slane, prokuhane vode 6-8min.
Kada su fusilli kuhani, potrebno ih je procijediti i pomiješati sa domaćim pesto umakom od listova rotkvice. Obavezno dodati i bosiljak koji će dodatno obogatiti aromu.
Sve sastojke dodajte u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Uz pomoć maslinovog ulja dozirajte željenu gustoću.
Pesto umak možete napraviti ranije i čuvati u staklenoj posudi u frižideru, te potrošiti unutar 7 dana.
Više o Berini i njenom radu možete pogledati
na Instagramu @bekihealthybowl
ljepotaizdravlje.ba