Kako se pravilno mjeri pritisak i može li se sniziti bez lijekova
Kontrolisanje nivoa krvnog pritiska potrebno je svakome ko je napunio 40 godina: to je relativno jednostavno, ali zahtijeva poznavanje određenih pr...
Postoji bezbroj načina kako možete napraviti preukusan i zdrav desert kod kuće sa jednostavnim sastojcima.
Donosimo jedan takav recept za bezglutenski kolač, pečen za samo 12 minuta – idealan za cijelu porodicu.
Prvo pomiješajte suhe sastojke:
Zatim pomiješajte vlažne sastojke:
Priprema:
Vlažnu smjesu sipati u suhu i dobro promiješati. Zatim je prebacite u kalup za pečenje (ili manju tepsiju) obložen papirom za pečenje i pecite 12 minuta u prethodno zagrijanoj rerni na 180C.
Kolač će se brzo ohladiti, pa ga premažite odmah prethodno istopljenom tamnom čokoladom (minimum 75% kakao sastava). Kolač će vrlo brzo upiti čokoladni preliv i biti slasniji.
Savjet: Ukoliko nemate tamnu čokoladu, napravite sami zdravu čokoladnu smjesu: promiješajte dobro 3 kašike organskog kakao praha sa 2 kašike meda i 3-4 kašike vode (ovisno koliko gustu smjesu želite dobiti).
Više o Berini i njenom radu možete pogledati
na Instagramu @bekihealthybowl
ljepotaizdravlje.ba