Koliko je šećera previše: Znakovi da unosite previše šećera
Ako ste stalno gladni, imate akne ili promjene raspoloženja, možda je vrijeme da smanjite unos šećera. Evo koji su znakovi da unosite previše šećer...
Pavlova je jedna od onih slastica koju ili obožavate ili je ne volite. Ako ste među onima koji obožavaju Pavlovu, ali tražite verziju sa smanjenom količinom ugljikohidrata, imamo recept za vas.
Recept za zdrave čokoladice u kojima ćete uživati bez grižnje savjesti
Zagrijte rernu na 120 Celzijevih stepeni. U metalnoj ili staklenoj zdjeli mikserom miješajte bjelanjke dok se ne počnu stvarati čvrsti vrhovi. Dodajte ekstrakt vanilije i ocat te jednu po jednu kašike zaslađivača dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Prenesite smjesu na papir i oblikujte biskvit. Biskvit pecite 90 minuta ili dok ne poprimi blijedo zlatnu boju. Ugasite rernu, malo otvorite vrata rerne i ostavite da se potpuno ohladi. Vrata rerne obavezno moraju biti otvorena. Dok se biskvit hladi, pripremite nadjev tako što ćete mikserom izraditi vrhnje za šlag i zaslađivač u prahu. Na ohlađeni biskvit stavite nadjev i dodajte bobice poput malina, jagoda i borovnica. Ostavite u frižideru da se ohladi barem sat vremena i spremna je za uživanje.
Tortu narežite na 12 kriški, a tada svaka kriška sadrži:
Lilechka75 / iStock / Getty Images Plus