Niskokalorična jesenja čorba: Topla i zdrava užina
Ova zdrava niskokalorična jesenja čorba je jednostavna za pripremu i pruža brojne zdravstvene prednosti Čorba predstavlja idealan obrok za jesenje...
Ove malene poslastice ne samo da će zadovoljiti vašu žudnju za slatkim, već će vas i osvojiti svojom sočnošću i aromom svježih narandži. Priprema je jednostavna, a rezultat – savršeno mekane i ukusne tortice.
Sastojci:
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Zagrijte rernu na 175°C. Narežite opranu narandžu i stavite je u kalupe (kao za muffine). Stavite na stranu.
U posudi srednje veličine pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli pomiješajte šećer i naribanu narandžinu koricu. Prstima utrljajte koricu u šećer dok šećer ne postane svijetlonarandžaste boje. Dodajte sok od narandže, mlijeko, otopljeni maslac ili maslinovo ulje, jogurt i vaniliju pa miješajte dok se sve ne sjedini. Ulijte u smjesu brašna i miješajte dok se brašno ne sjedini. Ulijte tijesto u pripremljenu posudu.
Pecite 35-40 minuta ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista i suha. Pustite da se kolač potpuno ohladi u kalupu.
Sve što danas trebamo je ova Pavlova torta s narandžom, imamo recept