Koliko je šećera previše: Znakovi da unosite previše šećera
Ako ste stalno gladni, imate akne ili promjene raspoloženja, možda je vrijeme da smanjite unos šećera. Evo koji su znakovi da unosite previše šećer...
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu. Dodajte kiselo vrhnje i ulje te ponovo dobro izmutite. Potom dodajte sok i koru limuna u smjesu i lagano promiješajte.
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te dodajte u smjesu s jajima. Lagano promiješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu. Obložite tepsiju papirom za pečenje ili je namastite.
Sipajte pola smjese u tepsiju, rasporedite polovinu borovnica po smjesi, zatim prelijte preostalom smjesom i na kraju rasporedite preostale borovnice po vrhu. Pecite kolač u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 45 minuta, ili dok kolač ne dobije lijepu zlatno smeđu boju i ne bude potpuno pečen.
Ostavite kolač da se ohladi u tepsiji, a zatim pospite šećerom u prahu prije posluživanja.
Uživajte u osvježavajućem i ukusnom desertu s borovnicama koji će sigurno oduševiti vaše goste i porodicu.
Anna Pustynnikova/Getty Images Plus