Ako vas muči psorijaza, pomoći će vam arganovo i lavandino ulje
Psorijaza vam vjerovatno ovih dana izaziva glavobolju jer se simptomi pogoršavaju zimi. Ali tu su biljna ulja koja ublažavaju tegobe. Psorijaza ...
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu. Dodajte kiselo vrhnje i ulje te ponovo dobro izmutite. Potom dodajte sok i koru limuna u smjesu i lagano promiješajte.
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te dodajte u smjesu s jajima. Lagano promiješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu. Obložite tepsiju papirom za pečenje ili je namastite.
Sipajte pola smjese u tepsiju, rasporedite polovinu borovnica po smjesi, zatim prelijte preostalom smjesom i na kraju rasporedite preostale borovnice po vrhu. Pecite kolač u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 45 minuta, ili dok kolač ne dobije lijepu zlatno smeđu boju i ne bude potpuno pečen.
Ostavite kolač da se ohladi u tepsiji, a zatim pospite šećerom u prahu prije posluživanja.
Uživajte u osvježavajućem i ukusnom desertu s borovnicama koji će sigurno oduševiti vaše goste i porodicu.
Anna Pustynnikova/Getty Images Plus