Je li čokolada uzrok glavobolja? Saznajte više
Iako čokolada može biti ukusna utjeha, za neke može izazvati migrene. Otkrijte je li čokolada uzrok glavobolja Iako je čokolada univerzalno smatra...
Obično mislimo da najviše kilograma dobijamo kad smo nesrećni, depresivni i kada smo pod stresom. Jako je često da se gojimo i kad nam je jednostavno dosadno. Međutim, najnovije istraživanje pokazalo je da u tome i nema toliko istine.
Razlog zašto često posežemo za čipsom, čokoladom i sličnim namirnicama je vjerovali ili ne – sreća. Kako prenosi “Daily Mail”, prema sprovedenom istraživanju, čak 75% ljudi pripada onoj vrsti čije raspoloženje utiče na ishranu. Tako više kalorija unosimo kad smo srećni, a manje kad smo tužni.
Kad smo srećni, ne razmišljamo o tome šta ne smemo da jedemo, već uživamo u trenutku i tada je naše samopouzdanje na vrhuncu.
Zato, prije nego što krenete da kukate oko kojeg kilograma viška, sjetite se da to nije nužno loše.
Izvor: index.hr