Koliko je šećera previše: Znakovi da unosite previše šećera
Ako ste stalno gladni, imate akne ili promjene raspoloženja, možda je vrijeme da smanjite unos šećera. Evo koji su znakovi da unosite previše šećer...
Grah namočite preko noći, a sutradan ga ocijedite i skuhajte u povrtnom temeljcu tako da ostane malo tvrd. Paprike operite, odrežite im poklopce, očistite ih od sjemenki i pregrada te ih iznutra posolite i pobiberite. Odrezane poklopce također očistite i narežite na trakice. Skuhane krompire ogulite i izrežite na sitne kockice, a mrkvu ogulite i naribajte. Zagrijte rernu na 220 Celzijevih stepeni. Oljušteni i nasjeckani luk i bijeli luk staklasto propirjajte na vrućem ulju, dodajte mrkvu pa sve još malo pirjajte. Kuhani grah ocijedite. U zdjeli izmiješajte pirjane mrkve, grah, narezane paprike, krompir, ribani sir, razmućeno jaje i mrvice pa smjesu posolite, pobiberite i začinite timijanom. Pripremljenim nadjevom napunite paprike, složite ih u namašćenu vatrostalnu zdjelu, pospite parmezanom, podlijte vinom te stavi u rernu i pecite 20 – 25 minuta.
Prijatno!
IngaNielsen / iStock / Getty Images Plus