
Riža ili kvinoja? Nutricionista objašnjava šta je zdravije
Uz pomoć nutricioniste, danas vam pomažemo da razriješite dilemu "šta je zdravije - kvinoja ili riža". Otkrijte po čemu se razlikuju. Kvinoja i ri...
Vječiti favoriti ljetne trpeze su lagane salate, bilo da je riječ o ručku ili večeri. Mnoštvo je recepata, od onih klasičnih sa zelenom salatom i piletinom do onih neuobičajenih okusa kojima obradujete svoje, a i nepca ukućana.
Ljeti su salate jednostavan obrok koji volim pripremati, a u nastavku donosimo recept za neodoljivu avokado salatu gotovu u tren oka.
Pročitajte i… Zdravi kolačići sa hurmama i tahin pastom – direktno iz naše redakcije!
Sastojci:
3 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 kašike svježeg soka limete
2 kašičice meda
1 kašičica mljevenog kima
1 kašičica soli
0.5 kašičice bibera
2 glavice zelene salate
30 g crvenog luka
30 g svježih listića korijandra
2 veća avokada
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, sok limete, med i kim. Začinite soli i biberom ostavite sa strane.
U velikoj zdjeli pomiješajte lišće zelene salate, nasjeckani crveni luk i listiće korijandra i sve to zajedno pomiješajte s preljevom. Podijelite u osam porcija i na vrh svake stavite avokado.
Prijatno!
Freepik