Zdravstveni problemi nakon 50. godine: Savjeti za zdraviji život
Kroz godine tijelo prolazi kroz brojne promjene koje mogu utjecati na zdravlje. Ono što je neminovno su zdravstveni problemi nakon 50. godine. Sta...
Iako smo navikli na tople supe tokom svih godišnjih doba, hladna krem supa nas itekako može osvježiti tokom ljeta.
Gazpacho je klasična hladna španska supa, savršena za vruće ljetne dane. Tradicionalno se pravi od svježeg paradajza, krastavica, crvenog luka i bijelog luka, a može se dodavati i drugo povrće po želji.
Rashladite se sladoledom s jogurtom i voćem prema receptu food blogerice Berine Kapa
Povrće izrezati na kriške ili manje komade pa smjestiti u blender. Potom dodati komadiće hljeba, vodu, ulje, sirće i začine. Blendati 4-5 min na slabijoj brzini dok se ne dobije ujednačena masa.
Nakon blendanja, procijediti supu kroz sito, presuti u posudu ili bocu i ostaviti u frižider da se ohladi 2-3h.
Servirajte uz komadiće hljeba, krastavice, paradajza i peršuna (po želji), te pospite maslinovim uljem.
Čuvati u frižideru 2 dana.
ljepotaizdravlje.ba