9 znakova da ne unosite dovoljno ugljikohidrata
Ugljikohidrati nisu neprijatelj! Ključni su za energiju, probavu i zdravlje mozga. Saznajte koji su znakovi da ne unosite dovoljno ugljikohidrata ...
Osim što se ne peče, ovu tortu jednostavno ćete spremiti u zamrzivač i čekati da se stisne. Dok čekate, vrijeme iskoristite za razmišljanje o dekoraciji. Dodati joj možete nožem nastruganu bijelu čokoladu, preljev od jagoda ili jednostavne, ali efektne svježe jagode.
Sastojci:
Donosimo recept za preukusnu brzu poslasticu od malina, chia sjemenki i čokolade
Priprema:
Istucite žumanjke i šećer, a kada smjesa postane pjenasta, stavite je da se kuha na pari. Miješajte dok ne postane kremasto. Maknite s vatre i miksajte dok se ne ohladi. Operite jagode, uklonite im listiće pa ih zgnječite viljuškom. Istucite slatko vrhnje te ga dodajte u smjesu sa žumanjcima. Umiješajte zgnječene jagode. Stavite smjesu u kalup za tortu. Ostavite u zamrzivaču preko noći. Sutradan otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, pa je malo ohladite. Prelijte rastopljenu čokoladu preko torte i ostavite još pet minuta u zamrzivaču. Izvadite iz kalupa i ukrasite prema želji.
Lilechka75 / iStock / Getty Images Plus