
Krvarenje tokom ili nakon seksa: Kako razlikovati normalno od patološkog
Krvarenje tokom ili nakon seksa ne mora uvijek biti znak ozbiljnog zdravstvenog problema. Međutim, svaka žena treba znati koji faktori mogu uzrokov...
Sastojci:
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Najprije prerežite bundevu, očistite te narežite na kockice. Stavite kockice bundeve na malo ulja te u rernu zagrijanu na 180 Celzijevih stepeni na otprilike 15 minuta. Potom ostavite da se ohladi te napravite pire s pomoću štapnog miksera. Stavite brašno u posudu te napravite udubljenje. U drugoj posudi pomiješajte mlijeko, germu i šećer te ostavite da odstoji oko 10 minuta. Potom dodajte tu mješavinu brašnu. Dodajte bundevu, orahe i hurme te sve zamijesite. Potom ostavite prekriveno tijesto na suhom i toplom mjestu da se diže oko 30 minuta. Još jednom promijesite kratko tijesto pa stavite u dobro namašćeni pravokutni kalup te ostavite da odstoji još 20 minuta. U međuvremenu zagrijte rernu na 200 Celzijevih stepeni te potom pecite hljeb 30-40 minuta.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Prijatno!
Instagram, VeselovaElena / iStock / Getty Images Plus