
Krvarenje tokom ili nakon seksa: Kako razlikovati normalno od patološkog
Krvarenje tokom ili nakon seksa ne mora uvijek biti znak ozbiljnog zdravstvenog problema. Međutim, svaka žena treba znati koji faktori mogu uzrokov...
Zagrijte dvije kašike ulja u većoj tavi. Dodajte nasjeckane tikvice i pirjajte ih dvije do tri minute, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite tikvice. Stavite u tavu nasjeckani bijeli luk i pirjajte ga oko pola minute, pa izvadite i stavite sa strane zajedno s tikvicama. Zagrijte temeljac u mikrovalnoj pećnici ili na šporetu u zasebnom loncu.
U tavu stavite ostatak ulja i zagrijte ga na jakoj vatri. Dodajte rižu, promiješajte i pustite da se tostira oko jedne minute. Podlijte rižu vinom i miješajte na laganoj vatri minutu-dvije. Kad vino ispari, smanjite temperaturu na lagano i dodajte trećinu pripremljenog i ugrijanog temeljca. Promiješajte.
Kada riža “popije” sav temeljac, dodajte još trećinu. Miješajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav temeljac, a riža ne bude al dente. Za to će vam biti potrebno oko 20 minuta kuhanja. Uklonite rižu s vatre i dodajte maslac, naribani parmezan, pirjane tikvice i bijeli luk. Posolite i pobiberite po želji. Promiješajte i poslužite odmah sa sezonskom salatom po želji.
NKMandic / iStock / Getty Images Plus