
Višak kilograma i opadanje kose: Koliko je opasan povišen nivo estrogena?
Povišen nivo estrogena nije bolest, već signal da u organizmu može postojati određeni poremećaj. Saznajte koji simptomi ukazuju na visok nivo estro...
Otkako je testenina sa feta sirom pronašla put do naših trpeza, broji kulinarski trendovi su osvojili društvene mreže.
No, ipak jedan recept se našao na prijestolju.
Riječ je o tjestenini s limunom, odnosno Spaghetti al limone, a recept za ovaj slasni ručak ili večeru vam donosimo u narednim redovima.
Sastojci:
300 g špageta
2 limuna
3 kašike maslinovog ulja
40 g maslaca
4 čehna bijelog luka
Ribani parmezan
Čili u listićima
Svježi peršun
biber
Sol
Pročitajte i… Zdravi kolačići sa hurmama i tahin pastom – direktno iz naše redakcije!
Priprema:
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, odvojite jednu šoljicu vode u kojoj se tjestenina kuhala. U tavi zagrijte maslinovo ulje, maslac i čili, dodaj sitno nasjeckani bijeli luk i nekoliko minuta pecite. Kada je bijeli luk lagano zapečen, dodajte sok dva limuna i vodu u kojoj se kuhala tjestenina te kuhajte dok ne proključa. U tavu dodajte tjesteninu, koricu dva limuna, biber i sol pa kuhajte nekoliko minuta. Tjesteninu poslužite posipanu naribanim parmezanom i listićima svježeg peršuna.
Prijatno!
Marcus Z-pics / iStock / Getty Images Plus