Upala sinusa prava je noćna mora, ali i za to postoji rješenje
Ako imate upalu sinusa, onda znate šta je pakao. Srećom, postoje načini da se ubrza liječenje i ublaže simptomi. Mnoge sinusne infekcije prolaze...
Tikvice sadrže veliku količinu vode pa su odlična hrana za vruće ljetne dane. Mogu se isjeći na kockice, rezati, spiralizirati i ribati za razne vrste recepata. Imaju malo kalorija, bogate su vlaknima i prepune su vitamina i minerala, uključujući vitamin B6, koji je odličan za regulaciju šećera u krvi.
Ukoliko i niste ljubitelj tikvica, preporučujemo probati ovaj lagani ukusni recept, a vjerujemo da će vam se svidjeti.
Sastojci:
Rashladite se sladoledom s jogurtom i voćem prema receptu food blogerice Berine Kapa
Priprema:
Povrće dobro oprati, oguliti i krupno izrendati (bijeli luk samo isjeckati nasitno). Izrendane tikvice stavite u šire sito, a potom dobro ocijedite rukama dio po dio da bi se izbacio višak tekućine.
Ocijeđene tikvice stavite u dublju zdjelu i dodajte im ostalo povrće, griz, jaja i začine. Sve izmiješati dok se ne dobije gusto tijesto.
Pomoću supene kašike uzimajte dio po dio tijesta i oblikujte rukama manje pljeskavice. U tavi zagrijte malo ulja na srednje jakoj temperaturi i krenite sa pečenjem. Pljeskavice je potrebno peći sa svake strane po 4-5 min dok ne porumene.
Od ove količine smjese dobije se oko 12 pljeskavica. Servirajte uz omiljeni dresing.
ljepotaizdravlje.ba