Ako vas muči psorijaza, pomoći će vam arganovo i lavandino ulje
Psorijaza vam vjerovatno ovih dana izaziva glavobolju jer se simptomi pogoršavaju zimi. Ali tu su biljna ulja koja ublažavaju tegobe. Psorijaza ...
Iako se kinoa više koristi kao namirnica za slana jela, ipak može odlično da se uklopi i u dobar desert. Donosimo zdraviju varijantu čoko poslastice sa hrskavom kinojom u kojoj će uživati cijela porodica.
Sastojci:
Ukusne falafel kuglice prema receptu food blogerice Berine Kapa
Priprema:
Pripremiti manji kalup (može se koristiti i kalup za hljeb), te obložiti s papirom za pečenje.
Kinoju staviti u manju tavu i zagrijati na srednjoj temperaturi uz miješanje dok ne počne pucketati. Sklonite sa strane.
Čokoladu i kokosovo ulje rastopite u posudici na laganoj temperaturi.
Smjesu pomiješajte sa kinojom, a potom je premjestite u pripremljeni kalup i ujednačite. Smjesa bi trebala biti visine do 1cm.
Ostavite u zamrzivač do 1h. Prije konzumiranja ostaviti da odstoji malo na sobnoj temperaturi, te potom rezati po želji na uske pločice ili izlomiti na manje komadiće.
ljepotaizdravlje.ba