Berina Kapa naša je food kolumnistica koja na jedinstven način predstavlja recepte koje sama kreira vodeći se planom ishrane za autoimunu bolest s kojom se i sama bori već duži niz godina
Ponekad nismo svjesni kako od vrlo malo sastojaka možemo napraviti preukusan i zdrav desert. Donosimo jedan takav recept za koji su vam potrebna samo dva sastojka. Zdrav i kremast desert u kojem ćete sigurno uživati, a potrebne su vamo samo zrelije banane i tamna čokolada.
Tamna čokolada sadrži poprilične količine flavonoida blagotvornih za naše zdravlje. Istraživanja pokazuju da antioksidansi iz čokolade mogu poboljšati krvni pritisak, spriječiti nastanak krvnih ugrušaka, usporiti oksidaciju LDL holesterola te smanjiti upalne procese. Zato ju je bolje koristiti nego mliječnu uz dodatak šećera.
Priprema:
Izgnječite 3 zrelije banane (ili izmiksajte u blenderu).
Potom otopite 200 g crne čokolade (na pari ili u mikrovalnoj pećnici).
Dobro promiješajte smjesu s bananama i čokoladom dok se ne sjedine.
Stavite u manju posudu i zamrznite oko 1h ili ostavite u frižideru par sati prije konzumiranja.
Više o Berini i njenom radu možete pogledati
na Instagramu @bekihealthybowl